Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fenrir Greyback

2011.08.12


Fenrir Greyback vérfarkas. A Sötét Nagyúr halálfalója, de nem viseli a sötét jegyet. Ő harapta meg a gyermek Remus Lupint, ezért a fiú is vérfarkassá vált.

A könyvből az is kiderül, hogy Greyback már nem csak teliholdkor vadászik; átalakulás nélkül is előszeretettel támad meg embereket, különösen gyerekeket. Ő a legveszedelmesebb vérfarkas, mindenki retteg tőle. Már nem teljesen ember, fogai átalakultak, ezért nem csak teliholdkor lehet veszélyes a harapása, igaz ha nem teliholdkor harap meg egy embert, az illető nem változik vérfarkassá, de étvágya nyers húsra nő, illetve csúnya sebeket ejthet rajta.

A hatodik könyvben (Harry Potter és a Félvér Herceg) Draco Malfoy vele fenyegeti meg a Borgin & Burkess tulajdonosát. Azt mondja, a Malfoy-család jó barátja a vérfarkas. Ennek ellenére, mikor ő is jelen van a roxforti támadáson a halálfalók közt, Draco nem örül a jelenlétének. Ugyanezen az éjszakán Greyback megharapja Bill Weasley-t. A fiú egyetlen szerencséje, hogy a vérfarkas nem volt átváltozva a harapáskor.

A hetedik könyvben ő azoknak a fejvadászoknak a vezére, akik elfogják, majd a Malfoy kúriába – a halálfalók új főhadiszállására – hurcolják Harryéket. Részt vesz a Roxforti csatában, ahol Ron Weasley és Neville Longbottom legyőzik.


 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.