Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Griffendél

2011.08.12

Griffendél

A Griffendél házat (angolul: Gryffindor) Griffendél Godrik alapította, körülbelül a Harry Potter-beli események előtt ezer évvel, valamikor a 10. század végén. A Teszlek Süveg szerint a Griffendélbe a bátrak kerülnek:

„Ha vakmerő vagy s hősi lelkű, / Házad Griffendél. / Oda csak az kerül, ki / Semmitől se fél.”

A Griffendél klubhelyisége az iskola egyik tornyában van, bejáratát a Kövér Dáma portréja rejti maga mögött. Rowling leírása szerint „az otthonos hangulatú kerek helyiség tele volt puha fotelekkel.” Mivel a Griffendélbe általában a bátrabbak kerülnek, címerállata egy oroszlán, színei pedig a skarlátvörös és az arany.

A Griffendél kísértete Sir Nicholas de Mimsy-Porpington, azaz ismertebb nevén Félig Fej Nélküli Nick. A házvezetője Minerva McGalagony professzorasszony, aki egyben az igazgatóhelyettes és az iskola átváltozatástan tanára is, később igazgatónője.

A ház kviddiccsapatának a tagjai Harry első hat évében:

Őrző: Oliver Wood, majd Ron Weasley. Terelők: Fred és George Weasley, Andrew Kirke és Ritchie Coote Hajtók: Angelina Johnson, Alicia Spinnet, Katie Bell, majd Ginny Weasley, Dean Thomas és Demelza Robbins Fogó: Harry Potter és Ginny Weasley

A ház ismertebb tagjai

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.